Pärnu naisterannas lõid naised sissetunginud mehed minema

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu naisterand.
Pärnu naisterand. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu naisterannas ei hoolinud ärritunud naised põhiseadusest, soolisest võrdõiguslikkusest ega õiguskantsleri soovitusest – naisteranda alkoholi tarbima saabunud alasti mees ja tema kaks sõpra piirati sisse ja sõimati seni, kuni mehed jalga lasid, kirjutab Õhtuleht.

Naised helistasid ka politseisse, kui patrull sündmuskohale jõudis oli meesterahvas osaliselt riietatud ning pooled rannas viibivatest vanematest naisterahvastest meeste ümber kogunenud.

«Need mehed olid seal juba pool tundi naiste sõimu saanud. Meil ei olnud eriti palju enam teha, sest naisterahvad olid mehed nii ära tüüdanud, et nad ei tahtnudki enam seal viibida.»

Patrulli sõnul tarvitas seltskond naisteranna peasissepääsu juures rannaliival alkoholi, purjus mehed ei olnud.

Politseile teeb meeste naisterannast äraajamise aga keeruliseks see, et pole regulatsiooni, mis keelaks meestel naisterannas olla. Ainus etteheide saanuks olla see, et mehed tarvitasid rannas alkoholi ja neil oli kaasas klaastaara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles