Fotod: juuksestilist avas Kalamajas pesumaja

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oma hea maitse poolest tuntud juuksestilist Rita Barulina avas kolmapäeval Kalamajas Kungla tänaval Kalamaja Pesuköögi, kus mõistliku raha eest saab ise linad pesta ja väikse tasu eest lasta need pesta ning triikida.

Rita sõnul tekkis tal idee teha pesumaja juba ammu ning pärast pikka planeerimist ja ametkondade vahet sõelumist sai ta oma unistuse ka teoks teha.

Ta märkis, et pesumaja asukohaks sai valitud Kalamaja selle piirkonna eripärade tõttu. «Siin on palju inimesi, kellel ei ole kodu nii suur, et pesumasin mahuks sisse või kus saaks mugavalt pesu kuivatada.»

Rita märkis, et praeguse pesuköögi ruumides tegutses aastakümneid tagasi ka pesumaja.

Pesuköögi avamisel toodi maja pööningult alla ka kunagine pesurull «Linda».

Pesuköögis saab tulevikus pesu pesemise ajal istuda internetis, lugeda raamatuid ning ka tassi kohvi juua.

Kokku on klientide kasutada neli pesumasinat, neli kuivatit ja kaks triikimisrulli. Lisaks triikimislauad koos – raudadega. Ise pesu pestes võib kasutada köögis olevaid eestimaiseid pesugeele ja -pehmendajaid. Võimalus on ka oma vahendit kasutada.

Ühe masinatäie ehk 7 kilo pesu pesemine maksab 3,5 eurot, kuivatamine 1,4 eurot ning triikimine 1 euro.

Lisaks pakub pesuköök ka võimalust tuua oma pesu neile ja kahe päeva pärast saada see 9 euro eest puhtalt ja triigitult kätte.

Infot Kalamaja Pesuköögi kohta leiad siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles