Naisterannast ära aetud noormees: kus siis paarid päevitama peaksid?

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu naisterand. Praeguseks on pildil oleva sildi asemel üles seatud sildid kirjaga «Tähelepanu, alal võib viibida alasti inimesi».
Pärnu naisterand. Praeguseks on pildil oleva sildi asemel üles seatud sildid kirjaga «Tähelepanu, alal võib viibida alasti inimesi». Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Hiljutine vahejuhtum Pärnu naisterannas, kus sõnakad naised seltskonna mehi minema ajasid, pole ainus omataoline, rääkis Postimehega ühendust võtnud lugeja, kellele jääb arusaamatuks, kus tohiksid alasti päevitada paarid ja mehed.

Oma perekonnanime avalikustamisest keeldunud Silver kirjeldas, et läks paari nädala eest kallimaga puhkusel olles Pärnu naisteranda, kuna neiu soovis rantideta päevitust. Silver ise ujumispükse jalast ei võtnud, kuid sellele vaatamata häiris päevitav paar üht naist, kes tuli nende juurde ja käskis ära minna, tuues põhjenduseks, et Silveril ja tema kaaslasel võib naisterannas ebamugav hakata. Naise veenmise peale paar lahkuski rannast. Noormehe sõnul käis üks rannas viibinud naine ka eemal luidete vahel päevitavaid mehi ära ajamas, kõndides nendeni jõudmiseks 30 meetri kaugusele.

Silveri sõnul ei saa ta aru, kus siis paarid päevitama peaksid, kui see naisterannas lubatud pole. «Probleem ongi just nimelt selles, et koos reisides tahetakse koos olla nii selle pärast, et ühiselt aega nautida ja puhata kui ka selle pärast, et see on ka turvalisem, sest kahjuks toimub randades endiselt rohkelt vargusi,» rääkis noormees.

Tema sõnul jätab Pärnu naisteranna silt mulje, et seal on lubatud kõigil viibida, kuna ütleb vaid, et rannaribal võib kohata alasti inimesi, kuid naissoost rannalistel on asjast teistsugune arusaam. «Seni kuni on nimetus naisterand, arvavad kohapeal olevad naised, et rand on vaid nende oma. Probleemi lahenduseks peaks kas rannaala nimetust muutma või siis kõrvale teise nimega rannad tekitama, kus ka paaris olevad inimesed või ka mehed saaksid päevitada,» pakkus Silver välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles