Villu Otsmann: JOKK ja SOKK

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Otsmann
Villu Otsmann Foto: Erakogu

Väljend JOKK – juriidiliselt on kõik korrektne – kannab avalikus diskussioonis irooniat selle üle, kas asi on ka sisuliselt korrekt­ne ehk SOKK. Kas tõesti on sõna «juriidi­line» selle iroonia ära teeninud ning kui jah, siis miks, arutleb vande­advokaat Villu Otsmann.

Mihhail Bulgakov kirjutab: «Teatan kõigile, et esiteks mul pole ega ole ka kunagi olnud mingit volinikku, teiseks ei ole ma Z. Kaganskile mitte mingi voliniku kaudu ühtki oma näidendit andnud, ja kui mul ka oleks volinik olnud, ei oleks ma mingil juhul hr Z. Kaganskile neid andnud.».

Väljend JOKK sisaldab endas avalikus diskussioonis irooniat selle üle, kas asi on ka sisuliselt korrektne ehk SOKK. Juristina on mul kahju ja isegi piinlik JOKK väljendi meediapopulaarsuse üle. Kas tõesti on sõna «juriidiline» selle ära teeninud ning kui jah, siis miks? Kas õiguslik hinnang saab toetuda üksnes ainuõigetele sõnadele või on oluline sisu? Kas õiged sõnad võivad olla ebakorrektsed?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles