Esmakordselt näeb linnas merelahingut

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile jõudis Tallinnasse Vene purjelaev Štandart, mis on Peeter I enda poolt projekteeritud fregati koopia.
Eile jõudis Tallinnasse Vene purjelaev Štandart, mis on Peeter I enda poolt projekteeritud fregati koopia. Foto: Küllike Rooväli

114,5 meetri pikkune parklaev Krusenstern on maailma üks suurimaid ajaloolisi purjelaevu, mis saabub sadamasse kell 10 ning teatraliseeritud vastuvõtušõu raames läheb esimesena pardale admiral Adam Johann von Krusenstern isiklikult. Pärast seda viiakse laeval läbi tolliprotseduurid ning alates keskpäevast on Krusenstern avatud kõikidele huvilistele.

Krusensterni eelmise visiidi ajal pidi laevale vastu tulnud rahvahulk pardalepääsu kaks tundi ootama ning kui uudishimulikud lõpuks pardale lubati, läks trapi juures meeletuks trügimiseks.

«Sel aastal oleme püüdnud Krusensterni külastamist pisut paremini korraldada. On kaks trappi, ühelt minnakse laevale, teiselt maha,» ütles merepäevade korraldustoimkonna esimees, Tallinna abilinnapea Taavi Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles