Püssirohutehas põhjustab soomlastes hirmu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile Kesk-Soomes Jyväskylä lähedal asuvast Vihtavuorist püssirohutehase plahvatusohu tõttu evakueeritud tuhanded inimesed olid eilseks kodudesse naasnud, kuid kardetakse, et tehas võib ka tulevikus ohtu kujutada. Kolmapäeva varahommik algas 2100 elanikuga Vihtavuori elanikele ärevalt. 400 selle elanikku evakueeriti politsei ja appi kutsutud Keuruu garnisoni sõdurite abiga. Ülejäänud Vihtavuori ja selle ümbruses viibinud elanikud lahkusid ise. Evakueeritud toimetati Laukaa alevisse, kus nad paigutati elama sealsetesse koolidesse.


Evakuatsiooni põhjustas teisipäeva hilisõhtul kõigest mõne meetri kaugusel Forcit Vihtavuori püssirohutehases kahtlaselt aurama hakanud jäätmekonteiner. Kuna alal oli 110 tonni eelkõige mäenduses kasutatavat lõhkeainet, otsustati piirkonna elanikud turvalisuse huvides evakueerida, kehtestada tehase ümbruses liikumiskeeld ning sulgeda mitmed sinna viivad maanteed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles