Igor Volke ja avanev maailm

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvus-
raamatukogu terrassil: selles majas on Igor Volke töötanud juba 2000. aastast. Ta märgib, et raamatukogu asub energeetiliselt väga huvitavas paigas. 
On ju siinsamas ka kapo, kirik ja asus kunagi pronkssõdur.
Rahvus- raamatukogu terrassil: selles majas on Igor Volke töötanud juba 2000. aastast. Ta märgib, et raamatukogu asub energeetiliselt väga huvitavas paigas. On ju siinsamas ka kapo, kirik ja asus kunagi pronkssõdur. Foto: Erakogu

Sellest, et maailmakorralduse uus ajastu on saabumas, räägiti kõikjal juba oma veerandsada aastat tagasi. Nõukogude Liit varises Eesti aktiivsel osalusel kokku ja kommunistidki tulid «kapist» välja, hakates erinevateks ideoloogilisteks liidriteks.

«Aga see oli alles algus,» tähendab Igor Volke (63). «Käes on «kapist» absoluutse väljatulemise aeg, sest inimest põletab tema koorem. Koorem olla mina ise pole ju häbi, seda pärsib vaid ühiskond, mille arvates peab seda häbenema. Kui sul aga istub pidevalt häbiokas tuharas, on võimulolijail sind kerge juhtida. Tõeline vabanemine seisab alles ees ja avanemine on paratamatu!»

Jõgeval sündinud, tööstuse planeerijana kõrgkooli lõpetanud, ent siis pikka aega tuletõrjuja ja tuleohutuse nõustajana töötanud Igor Volke valis omal ajal päästetöötaja kutse peaasjalikult selleks, et jaguks aega tõelise huvialaga süvitsi minna. Huvi nähtamatu maailma ja ilmaelu valitsevate seoste vastu tekitas mehes 60ndate sulaaeg – seda saatnud esimesed kosmoselennud, rokkmuusika ja hipiliikumine. Mitte et Volke ise hipi oleks olnud, lillelise särgi ja valgete pükste kandmise eest võttis miilits ta kinni vaid korra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles