Videokaamerate turg kiratseb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonide järjest parem pildikvaliteet teeb odavamate kompaktkaamerate tootjatele muret.
Nutitelefonide järjest parem pildikvaliteet teeb odavamate kompaktkaamerate tootjatele muret. Foto: Andres Haabu

Nutitelefonide pealetung on odavamad videokaamerad turult peaaegu välja söönud, samas teevad fotomaailmas järjest enam ilma hübriidkaamerad.

Inimeste huvi fotograafia ja pildistamise vastu on suurenenud. Foto- ja elektroonikapoed selgitavad seda sellega, et nutitelefonid on järjest parema pildikvaliteediga ning fotokaamerad muutuvad kättesaadavamaks. Näiteks on algajale mõeldud peegelkaamerad odavnenud, tänu sellele võib pildistajaid näha iga nurga taga. Teadlikum pildistaja valib kvaliteetsema seadme, näiteks peegelkaamera või kallima kompaktkaamera.

Euronicsi foto- ja videokaamerate tootejuht Alvar Kallaste kinnitas, et odavamate kompaktkaamerate kõrvale on ilmunud nutitelefon, mis on peaaegu iga inimese taskus. «Ka telefoniga saab pilt tehtud, kuid korraliku tulemuse saamiseks ostab pildistaja fotokaamera,» ütles Kallaste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles