Leedo: inimesed olid netisõimu ees seni kaitsetud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SLK omanik Vjatšeslav Leedo.
SLK omanik Vjatšeslav Leedo. Foto: Toomas Huik

Kohtus internetiportaali Delfi vastu võidu saanud ärimees Vjatšeslav Leedo tõdes, et kohtusaaga ajal on olukord uudisteportaalide kommentaariumis vaid halvemaks läinud.

«Inimesed on netis leviva sõimu ees olnud seni täiesti kaitsetud. Mul on väga hea meel, et kõik kolm kohtuastet leidsid, et karistamatu sõim ei ole meie riigis siiski aktsepteeritav ja see annab lootust, et midagi lähiajal muutub,» kommenteeris Leedo.

«Keegi ei sõdinud siin vaba sõna vastu. Need, kes seda arvamust aastate jooksul kujundasid, üritasid tegelikult mõjutada kohtusüsteemi ja survestada hagejat,» lisas ta.

«Mul on hea meel, et see ei läinud läbi ja nüüd nad on omast võttest selili. Loodetavasti annab riigikohtu otsus jõudu ka paljudele teistele inimestele, keda senine anarhistlik suhtumine on häirinud.»

Riigikohus leidis, et internetiportaali pidaja vastutab ilmselgelt õigusvastase sisuga kommentaaride avaldamise eest, mistõttu peab Delfi hüvitama ärimees Vjatšeslav Leedole sobimatute väärtushinnangutega põhjustatud kahju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles