Tallinn tegi 762 miljoni suuruse eelarvekärpe

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Linnavalitsus saatis täna volikokku Tallinna esimese negatiivse lisaeelarve, mis tahetakse pärast jaanipäeva vastu võtta.


«Kui võrrelda riigi ja linna positsioone, siis riik on vähendanud oma eelarvet 14 miljardit krooni, meie otsustasime vähendada 762 miljonit krooni. See tähendab, et riik vähendas eelarvet 14, Tallinn üheksa protsenti,» ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar tänasel pressikonverentsil.

Linnapea sõnul võimaldas riigihangete odavnemine linnal kokku hoida 150 miljonit krooni, veevarustuse ja kanalisatsioonitorustike ehituse odavnemine umbes sada miljonit krooni ning linna organisatsiooni kulude kärpimine umbes 50 miljonit krooni

«Meie hinnangul peab linn majandussurutisest tingituna kokku hoidma ca 300-350 miljonit krooni ja valitsuse poliitika tagajärjel umbes 400-500 miljonit. Muidugi on need kaks omavahel läbi põimunud, nii et raske on hinnata ühe või teise osakaalu,» rääkis Savisaar.

Ta lisas, et 130 miljonit krooni negatiivses lisaeelarves on see osa, millest riik kohaliku omavalitsuse ilma jättis. Saja miljoni krooni võrra vähenesid toetusrahad ning 29 miljoni krooni ulatuses jäeti tänavu riigile ettemakstud tulumaksu, mille omavalitsused on varasematel aastatel endale saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles