Pühajärvel sumbub armastus labasusse

Põim Kama
, Kultuurikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen (Marika Barabanštšikova, vasakult), Marion (Piret Laurimaa) ja Felix (Aarne Soro) flirdihoos.
Helen (Marika Barabanštšikova, vasakult), Marion (Piret Laurimaa) ja Felix (Aarne Soro) flirdihoos. Foto: Peeter Paasmäe

Lavastuse nõrkust tasandab veidi kaunis kunstnikutöö. Emajõe suveteatri uuslavastus mõjub haltuura korras valminud teatrilaadse tootena, mis jätab hinge elamuse asemel tühja ja õõnsa tunde.


 

Emajõe suveteater on Pühajärvel Poslovitsa rannas lavale toonud Friedebert Tuglase novellidel ja romaanil «Felix Ormus­­son» põhineva tüki «Pühajärve armastus». Kavalehe sõnul on tegemist kerge suvelavastusega sellest, kuidas avaldada armastust.

Nagu sageli juhtub, pole tegelikkus sugugi nii roosiline, nagu reklaam lubab. Kodumaises suveteatris tähendab kerge tavaliselt hoopis sisutühja, romantiline labast ja humoorikas piinlikku. Nii on lood ka Tiit Palu lavastatud «Pühajärve armastusega», mis lisaks «Felix Ormussonile» sisaldab tekste Tuglase novellidest «Pühajärv» ja «Suveöö armastus» ning miniatuure ja luuletusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles