Üleriigiline liiklusliin on ühendust võtnud enam kui tuhande väidetava rikkujaga

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusliini projektijuht Baldur Pilden.
Liiklusliini projektijuht Baldur Pilden. Foto: Politsei

1. juunist üleriigiliseks muutunud liiklusliini poole on selle ajaga pöördutud 1577 korral, millest 1311 juhul kanti saadud info andmebaasi ning väidetava rikkuja või ohtliku juhiga võeti ühendust.

«Alates 1. juunist kuni 15. juulini on üleriigiline politsei liiklusliin 14900 vastu võtnud 1577 kõnet,» ütles liiklusliini projektijuht Baldur Pilden. «Nendest 1311 juhul kanti info andmebaasi ja võeti ühendust väidetava rikkuja või ohtliku juhiga.»

Ülejäänud 266 juhul oli tegu infopäringuga, mida andmebaasi ei kantud, vaid lahendati telefonitsi vastates kohe ära.

Kõnedele vastab ühes vahetuses korraga kaks inimest ning Pildeni sõnul ei ole esialgu plaanis seda arvu suurendada.

«Erinevate vahetuste peale kokku käib koostatud graafiku alusel liiklusliinile laekuvaid kõnesid teenindamas ligikaudu paarkümmend Lõuna prefektuuri töötajat,» täpsustas ta. «Nende seas on nii spetsialiste, liiklus- kui ka patrullpolitseinikke, konstaableid ning juhtimiskeskuse töötajaid.»

«Regioonide lõikes on märgatav Põhja- ja Lõuna-Eesti inimeste aktiivsus liiklusliini kasutamisel,» ütles Pilden. «Samas kui Lääne- ja Ida-Eesti piirkondade elanikud on nende kahe võrdluses tagasihoidlikumaks jäänud.»

Pilden seletas, et liiklusliini kandvaks mõtteks on liikluseeskirju rikkunud auto valdajaga telefonitsi ühendust võtta ning teatada, et tema poolt toime pandud rikkumist on märgatud. Seepärast püütakse enamasti kõikide juhtidega telefonitsi ühendust saada.

«Välja arvatud juhtudel, kui tegu on eriti ohtliku rikkumisega – sellisel puhul telefonitoru järele ei haarata, vaid saadetakse juhtumit lahendama juba politseipatrull,» ütles Pilden. «Sellisest teguviisist saame rääkida näiteks joobes juhtide, suurte kiirusületuste või muude teisi kaasliiklejaid kõrgelt ohustavate rikkumiste korral.»

Teadete jagunemine liikide lõikes ehk peamised mured, millega pöördutakse:

2013. aasta 1. juuni kuni 15. juuli

Joobekahtlusega juht: 66 teadet
Kiirusületaja: 114 teadet
Ohtlikud/keelatud manöövrid: 190 teadet
Parkimisprobleemid: 283 teadet
Eksimused jalakäijate ülekäigurajal: 32 teadet
Keelava fooritulega sõit: 133 teadet
Turvavarustuse mittekasutamine: 17 teadet
Liiklusmärgi nõuete eiramine: 148 teadet
Muu liiklusalane probleem või küsimus: 328 teadet

Kokku: 1311 andmebaasis registreeritud teadet
Nendele lisaks: 266 infopäringut, mida andmebaasi ei kantud
Kokku laekus liiklusliinile: 1577 telefonikõnet

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles