Küüt: ühendameti tööle suunamine on tõsine proovikivi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Marko Pomerants kinnitas täna oma käskkirjaga uuest aastast tööle hakkava sisejulgeoleku ühendameti juhtkonna vastavalt politseipeadirektor Raivo Küüdi ettepanekutele. Fotol Raivo Küüt.
Siseminister Marko Pomerants kinnitas täna oma käskkirjaga uuest aastast tööle hakkava sisejulgeoleku ühendameti juhtkonna vastavalt politseipeadirektor Raivo Küüdi ettepanekutele. Fotol Raivo Küüt. Foto: Liis Treimann

Siseministeeriumi  valitud kandidaat politsei ja piirivalveameti juhi kohale Raivo Küüt tõdes, et kolmest praegu  tegutsevast ametist koosneva ühendameti integreerimine ja koos tegutsema suunamine saab olema suur ja tõsine proovikivi.

«Ühendasutus peab leidma tasakaalupunkti pidevalt muutuvas ühiskonnas, et pakkuda tsiviilorganisatsoonina inimestele head ja kättesaadavat sisejulgeoleku teenust,» lisas praegu politseiametit juhtiv Küüt ning tõdes, et tegevusvaldkond on ühendameti puhul laiem kui seda on üksnes politsei juhtimine.

Rõhuda tuleb usaldusele

«Nii nagu politsei ei tööta ainult iseendale, vaid tegutseb kodanike jaoks ja huvides, nii on see ka politsei- ja piirivalveameti puhul. Turvalisust saab pakkuda organisatsioon, millel on suur usaldus elanikonna hulgas. Meie usaldus põhineb suhtlemisel kogukonnaga ja see aitab ka täita põhiülesandeid,» selgitas Küüt oma põhimõtteid ühendameti juhtimisel.

Küüt lisas, et uue juhi vastutus ja ülesanne on väärtustada võrdselt kõiki kolme valdkonda, luues strateegia ühendasutuse arenguks ja seda rakendada. «Samuti tuleb juhil luua usaldusväärsed suhted koostööpartneritega nii siseriiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil.»

Asub meeskonda kokku panema

Siseministeerium valis Küüdi välja kuue kandidaadi seast, kes ühendameti juhi kohta soovisid. Komisjoni esimehe Märt Krafti sõnul vastasid kõik kandidaadid peadirektori ametikohale seatud tingimustele ning valiku tegemine ei tulnud lihtsalt.

«Raivo Küüdi puhul sai määravaks nii senine juhtimiskogemus kui veenvalt argumenteeritud kirjeldus tulevase juhi rollist ja ülesannetest,» selgitas Kraft.

Nüüd peab riigikogu õiguskomisjon siseministeeriumi kandidaadi heaks kiitma, misjärel esitatakse see kinnitamiseks valitsusele. Ühendasutuse juht määratakse ametisse pool aastat enne ameti tööle hakkamist, et jätkuks aega meeskonna loomiseks ning eelarve koostamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles