Juhtkiri: õnneks on meil veel Sõprus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Forum Cinemasi emafirma Finnkino Oy teatas eile, et kavatseb osta Solarise kino ning Solarise keskuses asuva, peamiselt väärtfilme näitava Artise. Kui tehing, mis praegu konkurentsiameti heakskiitu ootab, teoks saab, on sel oma mõju nii piletihindadele kui ilmselt ka sündivas koosluses näidatavate filmide valikule. Kummagi muutuse üle ei ole kardetavasti põhjust üleliia rõõmus olla.

Kinopiletite hinnad on Eestis võrdlemisi kõrged, seda nii võrreldes elatustasemega kui ka mujal Euroopas tegutsevate kinode piletihindadega. Solarise kino avamine 2009. aastal tekitas Forum Cinemasi kinodele konkurentsi ja tõi sellega kaasa ka hinnalanguse. Kui see konkurents kinode ühinemisega kaob, kaob ka vajadus piletihind mõistlikuna hoida. Tõsi, Forum Cinemasi juhatuse esimees Kristjan Kongo on öelnud, et kavatsetakse hoida praegust hinnataset, kuid kindlust, et see nii ka läheb, ei ole.

Kuid küsimus ei ole üksnes piletihindades. Kui Artis praegusel kujul kaob, tähendab see kardetavasti tunduvalt väiksemat filmivalikut, ja karta on, et sel juhul eelistatakse pigem näidata masstoodangut. Ehkki Forum

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles