Jõelähtme reostuse võis põhjustada õlide reageerimine

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto.
Päästeauto. Foto: Kunnar Rüsülainen / Valgamaalane

Põhja-Eesti päästeteenistuse Assaku komando vanema Arnold Oja hinnangul võis Jõelähtme masuudireostus tekkida õlide reageerimisest, teatas

ERR Uudised

.

«Mitu erinevat vana õli oli tsisternis ja praegu arvame, et toimus reaktsioon. Reaktsiooni tagajärjel läks vana õli kuumaks, lõi peakaane tihendi pealt ära ja siis hakkas tuiskama,» selgitas Oja «Aktuaalsele kaamerale».

Keskkonnainspektsiooni hinnangul täna hommikul Peterburi maanteel mahavoolanud õli loodusele suurt kahju ei kujuta. Lisaks ei pea inspektsioon vajalikuks masuuti vedanud autojuhti või ettevõtet trahvida.

«Sisuliselt on tegemist õnnetusjuhtumiga, ega ta ei ole siin meelega õli maha valanud, seda tuleb arvestada,» selgitas keskkonnainspektsiooni Põhja-regiooni vaneminspektor Endel Tomann.

Täna hommikul voolas Jõelähtme valla piiril Peterburi maanteele 2,5 tonni õli, reostuse põhjustas EcoPro tsisternautol avanenud luuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles