Tehnika tänav muutub remondi käigus kitsamaks

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praegu käimasoleva kapitaalremondi käigus muutub Tehnika tänava algus kitsamaks ning sinna jääb autode ning trollide ja busside jaoks vaid üks sõidurada.


Teise sõiduraja asemel saab Tehnika tänava lõik Toompuiesteest kuni Suve tänavani endale laia kergliiklustee. Võimalikke ummikuid uue lahenduse välja töötanud transpordiamet ei pelga.

«Toompuiesteel pöörab Balti jaama poolt tulles Tehnika tänavale üks sõidurada ja samal ajal on Tõnismäe poolt tulijatel keelav tuli ees. Ja kui on lubatud Tõnismäe poolt ühelt sõidurajalt vasakpööre Tehnika tänavale, siis ei saa Balti jaama poolt tulijad sinna pöörata. Asi käib kordamööda ja läbi aastate on Tehnika tänavale pööranud ju üks sõidurada korraga,» lausus transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa.

«Tehnika tänavale jääb nüüd üks sõidurada ja ühe sõiduraja koormus Toompuiestee kummaltki suunalt läheb edaspidi ühele sõidurajale, mis saab olema natuke laiem kui tavaline sõidurada. Tänu sellele saavad jalgratturid ja teised kergliiklejad, kellel oli varem sel tänavalõigul raske ja ohtlik, seal nüüd natuke vabamalt liigelda,» lisas ta.

Kitseneval tänavalõigul elav Allan leidis, et kui elanikud nüüd oma kodumaja ette mõne parkimiskoha saaksid, siis oleks muudatus õigustatud. «Äkki saab siis maja taha ka natuke rohelust ja ruumi, praegu on kõik kogu aeg autosid täis. Muudkui nuputa, kuidas oma auto niimoodi parkida, et naabrimees ka kuidagi välja saaks,» ütles Allan.

Rüütelmaa aga kummutab selle unistuse kohe. «Pool tänavat jääbki kergliiklejatele, ühtegi parkimiskohta sinna ei tule. Kohalikud elanikud saavad oma autosid parkida, nii nagu varemgi, vaid majade hoovides,» ütles liikluskorraldaja.

Laial kõnniteel on tema sõnul veel teinegi funktsioon. «Juhuks, kui sellel ühel sõidurajal peaks tekkima mingisugune liiklustakistus, kas läheb näiteks troll katki või on mõni liiklusõnnetus, siis saab sealtkaudu takistusest mööda sõita. Kõnnitee serv tehakse madalama standardi järgi, nii et kui on väga vaja, siis saab väikesel kiirusel ka sõiduautoga sealt üles ja takistusest mööda sõita, nii et see autot ei lõhu,» selgitas Rüütelmaa.

Ummikute ohtu Tehnika tänaval peaksid leevendama liikluskorralduse muudatused mujal linnas. Nii näiteks ei ole mööda Toompuiesteed Balti jaama poolt eriti suurt liiklusvoogu oodata.

Rannamäe tee on ju ühesuunaline ning nendel sõidukijuhtidel, kes sõidavad mööda Põhja puiesteed, on mõistlikum sõita edasi mööda Kopli ja hiljem Telliskivi tänavat selle asemel, et pöörata Põhja puiesteelt vasakule Suurtüki tänavale, sealt omakorda paremale Toompuiesteele ja siis sealtkaudu Tehnika tänavale.

«Kindlasti on see palju parem marsruut, kui tulla sadama suunalt või ka Ahtri tänavalt, siis edasi Kopli tänavale ja Telliskivisse ja sealt jõuategi peaaegu kohe Sõle ristmikule. Kuna Telliskivi tänava seisund on siiani väga halb, siis kindlasti eelistasid paljud juhid Tehnika tänavat. Telliskivi tänav aga peaks samuti sügiseks valmis saama ning see peaks kogu olukorra palju paremaks tegema,» ütles Rüütelmaa. Ta lisas, et tugevat positiivset mõju Tallinna liiklusele loodetakse ka sügisel valmiva Ülemiste liiklussõlme avamisest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles