Sajad triatleedid saabuvad linna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa triatloni sprindidistantsi karikaetapi peakorraldaja Ain-Alar Juhanson näitab tipptriatleetide stardipaika Emajõel. Pühapäevaks tuuakse sinna Atlantise-esine ujuvsild, millelt sportlased vette hüppavad.
Euroopa triatloni sprindidistantsi karikaetapi peakorraldaja Ain-Alar Juhanson näitab tipptriatleetide stardipaika Emajõel. Pühapäevaks tuuakse sinna Atlantise-esine ujuvsild, millelt sportlased vette hüppavad. Foto: Kristjan Teedema

Mullu Tartus esimest korda korraldatud linnatriatlon jättis rahvusvahelisele triatloniliidule (ITU) hea mulje. Tänavu anti klubile Trismile õigus korraldada juba Euroopa karikaetapp triatloni sprindidistantsil.

Laupäeval ja pühapäeval saab Tartu kesklinnas näha võistlemas triatleete 29 riigist. Kaugemad tulijad on pärit näiteks Uus-Meremaalt, Austraaliast, Keeniast ja Kolumbiast. Suure koondisega tulevad starti venelased, kes on juba Eestis ja harjutavad Otepääl, märkis triatloninädalavahetuse peakorraldaja Ain-Alar Juhanson.

Välismaiste võistlejate kõrval lähevad starti kodumaised triatlonitipud, aga ka harrastajad ja lapsed. Nädala keskel oli end triatlonile kirja pannud üle 600 sportija. Korraldajate hinnangul läheb starti kuni 750 triatleeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles