Anvar Samost: tuleb teha tasuvusuuring ...

Anvar Samost
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Fototoimetus

Käisin Poolas puhkusereisil. Täpsemalt Sopotis, sealsamas, kus levinud legendi järgi mitmed Eesti lauljad kaheksakümnendatel auhindu võitsid. Väga tore kuurortlinn, pikk maaliline rannapromenaad kibuvitsapõõsaste vahel. Rahulik, odav, hea teeninduse ja sõbralike inimestega. Soovitan kõigile.

Ise ma kindel ei ole, et sinna uuesti puhkust veetma sõidan. Poola on küll rajanud uusi mitmerajalisi maanteid, aga peamiselt Varssavist lääne poole. Niipea kui Leedu piir ületatud, on autojuhil kaks valikut: väga kitsad ja käänulised külast külla teed või lihtsalt kitsad ja käänulised külast linna teed koos suure hulga veoautodega. Sinna sõites tegin esimese ja tagasi sõites teise valiku. Kummalgi juhul kulus 400 kilomeetri läbimiseks seitse tundi. Seda on palju.

Ei tea, kas keegi on kaalunud Suwałki–Gdans­ki vahele kiirtee ehitamist. Kui on, siis on kindlasti mingil hetkel püsti tõusnud mõn­i – peaaegu ilma irooniata – tark mees ja osutanud a) madalale liiklustihedusele nende asulate vahel ning b) öelnud: tasuvusuuring investeeringut ei toetaks. Nende argumentidega on võimatu võidelda, vähemalt Euroopa kasinamas otsas. Keegi ei küsi, miks liiklustihedus nii madal on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles