Ülikoolivaliku määravad raha ja elukoht

Anna Ploompuu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Greta Külvet seismas eile Tartu Ülikooli peahoone ukse juures. Kuigi noor tartlanna pääsenuks õppima ka Tallinna Ülikooli, eelistab ta tudengiaastad veeta kodulinnas.
Greta Külvet seismas eile Tartu Ülikooli peahoone ukse juures. Kuigi noor tartlanna pääsenuks õppima ka Tallinna Ülikooli, eelistab ta tudengiaastad veeta kodulinnas. Foto: Kristjan Teedema

Edasiõppimiseks sobiva kõrgkooli valikul arvestavad noored eelkõige ülikooli mainet ja õppekava kvaliteeti, samuti on majanduslikel põhjustel tähtis vanematekodu lähedus ülikoolile.

Eeloleval sügisel Tartu Ülikoolis haridusteadust õppima hakkav Laura Roben pidas kõrgkooli valikul tähtsaks tunnustatud diplomit. Teiseks valikuks oli neiul avaliku halduse eriala Tallinna Tehnikaülikoolis, mis oleks tähendanud, et ta pidanuks kodulinnast lahkuma. Tartus saab aga kõrgharidust omandada vanemate juures edasi elades, hoides kokku näiteks üürikuludelt ja söögilt.

«Ei oleks tahtnud absoluutselt Tartust lahkuda. Kodu, sõbrad, töö – kõik on siin,» räägib Roben.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles