Esmakursuslastele napib soodsaid elukohti

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teise linna kolides on enamasti esimene mure, kuhu elama asuda. Esmalt ollakse küsimuse ees, kas valida elukohaks ühiselamu või üürida korter.

Üksi korterit üürida võib osutuda nii Tallinnas kui ka Tartus üsna kulukaks. Keskmises seisukorras keskküttega ühetoalise korteri eest tuleb koos kommunaalkuludega külmal ajal tavaliselt välja käia üle 300 euro, samal ajal kui ühiselamus jäävad hinnad talvel 100 euro kanti. Ühiselamutes on ühetoalised korterid, mille hind jääb 160 euro ümber, kuid internetist otsides selgub, et toa üürimiseks peab peaaegu igas ühiselamus – seda nii Tallinnas kui ka Tartus – aasta aega järjekorras ootama.

Ühiselamute vabad kohad täidetakse eelkõige esmakursuslastega, kuid kuna vabu kohti on vähe, siis saavad koha ainult kõige kiiremad. Tallinna Tehnikaülikooli üliõpilaselamutes läheb pakkumisele 350 kohta ja kohtade nappuse tõttu võetakse vastu ainult oma kooli ja IT Kolledži tudengite taotlusi. Tartu Ülikooli üliõpilaskülal, mis haldab kaheksat elamut, on esmakursuslastele pakkuda kõigest 400 kohta, mis on varasemate aastatega võrreldes ligi 100 kohta vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles