Vennad Kallased tõid turule esimesed filmivalgustid

Tiit Tuumalu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kallas näitab LED-valgustussüsteemi kompaktsust
Kaur Kallas näitab LED-valgustussüsteemi kompaktsust Foto: Liis Treimann

Nad tegidki selle ära! Pärast kolme ja poole aastast ettevalmistust tuli tootmisliinilt esimene partii filmivõtetel kasutatavaid LED-valgustussüsteeme, millega vennad Kaur ja Kaspar Kallas üritavad kanda kinnitada rahvusvahelisel turul, sh Holly- ja Bollywoodis.

«Tuju on super,» ütles äsja Norrast naasnud Kaur Kallas. Sealne rendifirma Dagslys oli esimene, kes ostis enesele kuus komplekti uhiuut toodet. 20 komplekti jõuab peagi Saksa rendifirmasse Cinegate ja 90 komplekti müügiks on sõlmitud leping Rootsi valgustusfirmaga Stockholm Lighting Company.

Vähe sellest: augustis on vendadel kavas avada ka Los Angelese esindus ja hakata oma valgustussüsteeme müüma Hollywoodis. Seegi pole veel kõik. Kui USAs õnnestub jalg ukse vahele saada, võetakse suund edasi Austraaliasse ja Uus-Meremaale, aga ka Indiasse, sihiks Bollywood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles