Eesti koor laulab ooperitipus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik on tsirkus. Rigolettot (Georgi Gagnidze) ümbritsevad õukondlastena Eesti Filharmoonia kammerkoori meeslauljad.
Kõik on tsirkus. Rigolettot (Georgi Gagnidze) ümbritsevad õukondlastena Eesti Filharmoonia kammerkoori meeslauljad. Foto: Pascal Victor / Artcomart

Eesti Filharmoonia kammerkoorile aplodeeritakse vaimustunult Lõuna-Prantsusmaal Aix-en-Provence’is, aga mitte kontserdisaalis, vaid ooperietendustel. Meie koor on juba teist korda ooperikooriks sealsel muusikafestivalil, mis kuulub koos Salzburgi, Bayreuthi ja Glyndebourne’i suvepidustustega rahvusvaheliselt prestiižikaimate hulka.

Erinevalt samal ajal toimuvast kuulsast teatrifestivalist Avignonis on Aixi festivali keskpunktis ooper, mille ümber koonduvad sümfoonia- ja kammerkontserdid. Siin on lavastanud Peter Brook ja Pina Bausch ning koostööd tehakse muuhulgas New Yorgi Metropolitan Operaga, Berliini ja Viini riigiooperitega ning Moskva Suure Teatriga.

Festivali põhilava on vana peapiiskopilossi hoovi ehitatud vabaõhuteater ja etendused algavad lõunamaiselt pehmes pimeduses pool kümme õhtul. Lossi enda ruume kasutatakse garderoobideks, harjutusklassideks ja festivalibürooks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles