«Ma tegin muuseumi!»

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portelani- ja 
fototoas: 
Rene Kirspuust vasakul Tartu kohtumaja vanal mööblitükil on näha Moskva kunstniku Igor Klimenkovi «Ujuja pea» ning portselanist laevuke. Kirspuust paremal asub ruum, kus saab olema teetuba.
Portelani- ja fototoas: Rene Kirspuust vasakul Tartu kohtumaja vanal mööblitükil on näha Moskva kunstniku Igor Klimenkovi «Ujuja pea» ning portselanist laevuke. Kirspuust paremal asub ruum, kus saab olema teetuba. Foto: Toomas Huik

Kuigi Rene Kirspuu (39) kutsub oma kolme kuuga sündinud lapsukest, Tallinna vanalinnas Suur-Karja 2 asuvat Tallinna Portreegaleriid muuseumiks, on tegu täiesti omanäolise ettevõtmisega, ja üldse mitte muuseumiga.

Eraldi sissekäiguga näitusesaal moodustab 15. sajandist pärit hoones asuvas kompleksis küll 400 ruutmeetrit, ent see pole kaugeltki kõik. Teisele korrusele viiv trepp viib huvilise kõigepealt keskaegse lae- ja seinamaalinguga šampanja­baari, kus kasutatakse Hermés’i nõusid, Baccarat’ toole, Dolores Hoffmanni vitraažidega laudu ja baariletti, mis Tartu kohtu 1932. aastal valminud mööblist letiks ümber ehitatud.

Järgmistes ruumides on uudis­tamiseks Moskva portselanikunstniku Igor Klimenkovi ning fotokunstnike Jegor Zaika ja Vladimir Glõnini taiesed, ning veel edasi avab septembris uksed teetuba, mille tarvis juba praegu Siberis Altai krais taimi korjatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles