Poisid leidsid rekordpika võilille

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võilill.
Võilill. Foto: Pärnu Postimees

Saaremaa poisid leidsid Kuressaare lähedalt Loode tammikust võilille, mis ületab oma pikkuselt Guinnessi 2007. aasta rekordite raamatus püsinud taime näitaja ja on tõenäoliselt Eestis avastatud liigikaaslaste seas pikim.

13-aastaste Pauli ja Marcuse 6. juunil avastatud võilille pikkus maapinnast õie tipuni on 1 meeter ja 9 sentimeetrit, kirjutas Meie Maa.

Tegemist ei ole mitte esimese korraga, mil poisid üle meetri pikkuse võilille jälile on saanud. Esimese rohkem kui meetri pikkuse võilille leidsid nad Kuressaarest Pärna tänavalt kaks aastat tagasi, mil otsustasid just selle taime otsimisega tegelema hakata. Eesmärgiks ära lüüa Guinnessi rekord.

2007. aastal tegi Pauli isa meili teel päringu Guinnessi rekordite raamatu koostajatele, et teada saada, milline on seal fikseeritud pikim võilill. Vastusest selgus, et 2003. aastal avastati Rootsis täpselt meetri pikkune taim.

Paraku kaks aastat tagasi poiste leitud üle meetri pikkune võilill rekordite raamatusse ei pääsenud, sest vastavalt reeglitele ei oleks tohtinud lille enne ära korjata, kui kaks bioloogi on kinnitanud, et tegemist on ikka võilillega.

Ajakirja Eesti Loodus peatoimetaja ja botaaniku Toomas Kuke teada ei ole mujalt Eestist nii pikka kui poiste korjatud võilill, seni leitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles