Ilusad ja inspireerivad

Tiina Kolk
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimehullu linnaaed: 
firma Schetelig lustakas etteaste.
Taimehullu linnaaed: firma Schetelig lustakas etteaste. Foto: Peeter Langovits

Viiendat korda toimuva Tallinna lillefestivali teemad «Aed kui kunstiteos» ja «Tervendav aed» meeldivad aednikele ja maastikukujundajaile eriti.

Üks ürituse eestvedajaid, Kadrioru pargi juhataja Ain Järve on rahul, sest enam ei tulda mütsiga lööma, vaid süüvitakse teemadesse ning suurem osa ideid ja plaane on ka suurepäraselt teostatud.

«Kieli linnaaednike etteaste on mõjutatud Hansa Liidu aegsest taimevahetusest. Arhiivides tuhnides said nad teada, et Tallinna, toonase nimega Revalisse, veeti Saksamaalt istikuid laevaga. Taimi transporditi pooleks saetud ja mullaga täidetud vanades veinivaatides. Tuleb välja, et mitte ainult liiliad, mungalilled, aedmaasikad, vaid ka paljud «tavalised» köögiviljad, nagu peet, kapsas, salat, iisop jmt, on jõudnud meritsi siia. See on värskendav meeldetuletus,» tunnustab Järve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles