Suvi sunnib õnnepalee paaripanijaid palehigis tööd rabama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnepalee.
Õnnepalee. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Perekonnaseisuameti töötajad saavad puhata vaid hilissügisel ehk siis, kui teised inimesed tavaliselt tööd teevad.


Enamik noorpaare soovib abielluda suvel ja seda näitab ka statistika. Kui tänavu jaanuaris sõlmiti Tallinna perekonnaseisuametis 109 abielu, siis juunis ligi kolm korda rohkem – 283, kirjutab linnavalitsuse ajaleht Roheline Pealinn.

Tallinna perekonnaseisuameti juhataja Karin Kase sõnul peavad paaripanijad soojal ajal palehigis tööd tegema. «Kõige rohkem abielusid on juulis ja augustis, isegi septembris veel. Sel ajal tundub tõesti, et meie majas töötab abielude konveier,» ütles Kask.

«Me teeme suvel tseremooniaid kahes saalis kiirusega neli paari tunnis. Aga anname võimaluse suvel abielluda, sest seda soovivad paljud. Suvine rekord on 30 paaripanekut päevas. Magusaimatel päevadel registreerib ametnik 12 abielu. See on väga pingeline töö, sest peame ka ise uskuma, mida noorpaarile räägime. Kui teised seavad end suvel puhkama, siis perekonnaseisuameti ametnikud asuvad hoolsasti tööle. Eks siis meie puhkame oktoobris ja novembris, jõulude ajal on abiellujaid jälle rohkem. See-eest sünde, surmi ja lahutusi tuleb kirja panna aastaringselt. Registreerime aastas 15 000 sündmust, sealhulgas üle 6000 sünni,» rääkis perekonnaseisuameti juhataja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles