Ojulandi koha võtab sisse Pentus või Aru

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peep Aru.
Peep Aru. Foto: Peeter Langovits

Täna riigikogu aseesimehe kohalt tagasi astunud reformierakondlase Kristiina Ojulandi asemele valitakse suure tõenäosusega kas reformipartei fraktsiooni esimees Keit Pentus või aseesimees Peep Aru.

Ojuland astus ametist tagasi, sest ta valiti Euroopa parlamenti. Ojulandi sõnul esitas ta oma tagasiastumispalve selleks, et uus valitav riigikogu juhatuse liige saaks kiiremini ja veel enne riigikogu istungjärgu lõppu sisse elada juhatuse töistesse küsimustesse.

Reformierakond pole seni veel valinud saadikut, kes Ojulandi kohale saab, kuid kõige tõenäolisemateks kandidaatideks on Pentus ja Aru.

Riigikogu kodukorra kohaselt valitakse ühe aseesimehe tagasiastumisel uuesti mõlemad aseesimehed. Parlamendi teiseks asespiikriks on praegu keskerakondlane Jüri Ratas, kuid tõenäoliselt kinnitatakse ta sellele kohale uuesti.

Riigikogu aseesimeeste valimised toimuvad esmaspäeval, 15. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles