Perearstinimistud kokku

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseameti peremeditsiini osakonna juhataja Pille Saare sõnul ei plaani amet ühtegi olemasolevat piirsuurusest väiksemat nimistut liita, kui selleks puudub praktiline vajadus.
Terviseameti peremeditsiini osakonna juhataja Pille Saare sõnul ei plaani amet ühtegi olemasolevat piirsuurusest väiksemat nimistut liita, kui selleks puudub praktiline vajadus. Foto: Liis Treimann

Kuna pisemate kohtade perearstinimistud on liiga väiksed, et arstid seal töötades end ära majandaksid, siis on riik otsustanud sellised nimistud kokku panna.

Haigekassa arvestuse kohaselt peaks perearstinimistus olema vähemalt 1200 inimest, sellest piirist väiksemad nimistud ei ole rahalises ega kvaliteedi mõttes jätkusuutlikud. Seetõttu on terviseamet otsustanud hakata nimistuid liitma.

1. juulist ühendas terviseamet Lääne-Virumaal asuva Rakke ja Järvamaal asuva Koeru nimistud. «See on selline nimistu, et kui seadusemuudatust tegime, siis teadsime, et see ühinemine tuleb,» ütles terviseameti peremeditsiini osakonna juhataja Pille Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles