Nädal loomaaias: rookassi perekond kasvas

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rookass
Rookass Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Kuigi massilise sigimise hooaeg loomaaias pisitasa raugeb, pole veel üheski osakonnas tänavuseks lõplikult joont alla tõmmatud. Nii sai sel nädalal taas rõõmu tunda rookassi värskelt ilmavalgust näinud neljaliikmelise pesakonna üle.

Pärast viimase kosklapoja koorumist võis loomaaed tänavuseks hooajaks lõplikult välja lülitada küll veelinnumaja inkubaatori, aga troopikamajas seevastu tuli aga algust teha veeagaami järjekordse munakurna haudumisprotsessiga.

Külastajate poolest on heinakuu keskpaik olnud tänu ilusatele ilmadele, jätkuvalt rahvarohke. Teist nädalat küündis teisipäevane ja kolmapäevane külastajaskond koguni nädalavahetuse päevade tasemele. Kohalikke inimesi tõmbavad suvised muusikafestivalid ja vabaõhuetendused küll mööda Eestimaad laiali, aga soomlased, venelased, rootslased ja muud turistid on õnneks nende osa edukalt üle võtnud.

Pühapäevaga said selleks suveks läbi hilisõhtused ekskursioonid, mis on aastakümneid ülipopulaarsena püsinud. Kahjuks on päevad praeguseks nii palju lühemad, et polekski mõeldav neid pikemalt korraldada. Kel ei õnnestunud sel aastal pooleteist tuhande õnneliku piletiomaniku hulka pääseda, peab järgmise aasta mai alguses, mil uue hooaja hilisõhtustele ekskursioonidele pileteid müüma hakatakse, oluliselt aktiivsem olema.

Neljapäeval toimus aga algusega kell 4:30, enam kui poolesaja osaleja rõõmuks, Loomaaia sõprade seltsi liikmete, nüüdseks juba igaaastaseks traditsiooniks saanud varahommikune ekskursioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles