Pealtnägijad: Ahtme kaksikmõrv võis alguse saada suitsuküsimisest

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Reedel Kohtla-Järvel Ahtmes tänaval kahe inimese surmaga lõppenud pussitamine võis juhtunut pealt näinud tunnistajate arvates alguse saada suitsu küsimisest, millele vastati jämedalt.

Tragöödia sai teoks Ridaküla tänaval mitme poe ja kohviku kõrval ning suurte kortermajade läheduses, nii et meeste tüli nägi pealt mitu möödujat ning Tõnu pussitamise ajal oli akendel ja tänaval juba suur hulk inimesi, kirjutab Õhtuleht.

«Kuulsime, et ta [kurjategija Dmitri - toim] oli nende juurde tulnud ja suitsu või suitsuraha küsinud. Kuna talle oli väga jämedalt vastatud, siis haaras ta kotist noa ja lõi kõigepealt Andreid,» räägib üks sündmust pealt näinud naine.

Maas lamava sõbra juurde kummardunud Tõnu võttis telefoni ja hakkas helistama, mispeale ründas Dmitri ka teda. Tõnu jooksis raamatukogu suunas, lähedal oleva bussipeatuse poole, ja talle karjuti järele: Tõnu, jookse, jookse! «Esimene hoop oli selga. Tõnu pööras ringi ja üritas end rusikatega kaitsta, aga siis langesid hoobid juba igale poole, ka kaela pihta,» räägib pealtnägija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles