Tallinn soovib toimetulekutoetuse tõstmist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abilinnapea Merike Martinson.
Abilinnapea Merike Martinson. Foto: Liis Treimann.

Volikogu otsustas teha valitsusele ettepaneku tõsta alates tänavu 1. oktoobrist toimetuleku piirmäära 1000 kroonilt 1200 kroonini.


Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on see ettepanek üks osa tänavu kevadel vastu võetud Tallinna abipaketist. «Abipaketis on ette nähtud, et Tallinna linn esitab vabariigi valitsusele ettepaneku tõsta toimetuleku piirmäära vähemalt 20 protsendi võrra. Elatusmiinimum ilma eluasemekuludeta oli Eestis juba 2007. aastal 1543 krooni,» lausus Martinson.

«Majanduslangus on endaga kaasa toonud töötute arvu järsu kasvu ja see kasvutendents jätkub. Murelikuks teeb see, et tõus toimub just lastega peredes. Tallinnas on toimetulekuraskustega inimeste arv erinevates linnaosades kasvanud mõne kuuga isegi kuni kolmekordseks,» lisas abilinnapea.

Selle aasta esimese kolme kuu jooksul võrreldes eelmise aasta sama ajaga on toimetulekutoetusest elavate inimeste arv kasvanud. 2008. aasta esimese kolme kuu jooksul elas toimetulekutoetusest 7211 peret, kus oli kokku 12 095 pereliiget. Neile maksti toetust 33 946 948 krooni. 2009. aasta samal ajal elas Eestis toimetulekutoetusest 10 238 perekonda, kus oli kokku 18 603 inimest. Käesoleva aasta esimeses kvartalis maksti toetust 42 281 185 krooni.

«Arvestades elukalliduse tõusu alates 2007. aastast ja kiiresti kasvavat toimetulekutoetusest elavate isikute, sealhulgas laste arvu, peame vajalikuks tõsta toimetulekupiiri määra vähemalt 1200 kroonini,» ütles Martinson. Tallinna ettepaneku teostamiseks oleks abilinnapea sõnul tänavu vaja täiendavaid vahendeid 18,3 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles