Karzai vaidlustas siseministri tagandamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani president Hamid Karzai
Afganistani president Hamid Karzai Foto: SCANPIX

Afganistani president Hamid Karzai vaidlustas esmaspäeval parlamendi otsuse tagandada siseminister Mujtaba Patangi, keda süüdistati suutmatuses ohjeldada islamiliikumise Taliban rünnakuid.

Karzai märkis, et kuigi parlamendil on õigus ministrile umbusaldust avaldada, kavatseb ta pöörduda ülemkohtu poole, enne kui otsustab, kas Patangi tagandamisega nõustuda või mitte.

"President rõhutab, et ministri umbusaldamine peab olema õigustatud ja vastavuses seadusega," teatas Karzai büroo. "Selguse huvides otsustas riigipea pöörduda ülemkohtu poole ja langetada otsuse pärast kohtu seisukohavõttu."

Parlament süüdistas Patangi korruptsioonis ja ebapädevuses. Alamkojas toimunud usaldushääletusel toetas ministri tagandamist 136 ja vastu oli 60 saadikut.

Patang kaitses parlamendi ees oma tegevust siseministrina, öeldes, et Afganistani 157 000-meheline politseijõud on "sõja eesliinil". Minister võrdles päranduseks saadud siseministeeriumi "katkise mootoriga vana autoga".

Endine asesiseminister ja politseijuht Patang tagandati ametist kuu aega pärast seda, kui Afganistani valitsus võttis ametlikult NATO vägedelt julgeolekuvastutuse kogu riigi üle.

Parlament tagandas Patangi eelkäija Bismillah Mohammadi mullu augustis, süüdistades ministrit suutmatuses ohjeldada Talibani tugevnevat vastupanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles