Politseijuht: Lemme rannas jäi politseil puudu otsustavusest abijõudude kutsumisel

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Peagi korrakaitsepolitsei uueks juhiks saav politsei kolonelleitnant Joosep Kaasik leiab, et kuigi politseinikud jaaniõhtul Lemme rannas käinud kaklusele reageerides distsiplinaarrikkumisi toime ei pannud, oli mitmeid hetki, kus nad saanuks olukorda paremini ohjes hoida.

«Jõulised otsused abi kutsuda tulid liiga hilja,» kommenteeris Kaasik kohalviibinud patrullpolitseinike ja välijuhi otsustamatust Õhtulehele.

Tema arvates võinuks just viimane väljakutsete hulka arvestades kiiremini mõista, et olukord pole lihtne.

Takkajärele on Kaasiku sõnul teada, et tegemist polnud külakaklusega, osapooled ei tundnud üksteist, politseinikud ei teadnud kaklejaid ja kannatanutel polnud kohapeal kedagi, kelle poole pöörduda. Külakakluses löövad ja lahutavad kisklejaid tuttavad ning pale märatsejate endi on sellistel puhkudel enamasti teada, kes kuidas seltskonnast eemaldada tuleks, et tüli raugeks.

Jaanipäeva Lemme rannas veetnud inimeste jaaniõhtu rikkus mitmekümneliikmeline seltskond, kes alusetult ettejuhtuvaid peksma hakkas, kaasa arvatud tüdrukuid. Pealtnägijate sõnul kutsuti korduvalt politsei, kuid patrull tegi platsil esimese kutsumise peale pisikese tiiru, teisel korral tulid politseinikud korra autost välja ja kolmandal korral politsei oli kaklejaid vaid noominud ning minema läinud. Politsei algatas juhtumi uurimiseks sisejuurdluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles