Juuratudengid: krimi lööb kõiki teisi valdkondi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Juuratudengite seas läbi viidud küsitlus näitas, et noori köidab kõige enam kriminaalõigus, edastas uuringu korraldanud advokaadibüroo Raidla Lejins & Norcous.


Arvamusküsitlus selgitas noorte nägemust õiguskeskkonna arendamisest ning reastas populaarsemad ametid ja valdkonnad, millega soovitakse tulevikus tegeleda. Hinnata tuli ka õigusteaduse õpingutes paeluvamat ning seada pingeritta Eesti tuntuimad advokaadid ja advokaadibürood, kirjutas

aripaev.ee

.

Kõige atraktiivsemaks ametiks õigusvaldkonnas tunnistasid tudengid advokaadi ameti (45 protsenti vastanuist), millele järgnesid prokuröri ning kohtuniku amet (võrdselt 14 protsendiga). Lisaks toodi soovitava töökohana välja ka riigikohtu esimehe, riigikohtuniku ning õiguskantsleri ametipositsioone. Valdkondadest, milles tahetakse praktiseerima asuda, oli ülekaalukalt populaarseim kriminaalõigus, sellele järgnesid vaidluste lahendamine, üldine äri- ja asjaõigus, pärimis- ja perekonnaõigus ning riigiõigus.

Õpingutes pidasid tudengid kõige huvipakkuvamaks kaasuste ja kohtulahendite analüüsi ja võimalust praktikute käe all selles oma jõudu katsuda. Sestap arvas ka umbes 80 protsenti vastanuist, et nad sooviksid õpingute käigus tööga alustada, palju nimetati ka soovi enesetäienduseks välismaal.

Vaid 6 protsenti vastanuist kinnitas plaani jätkata õpinguid doktorantuuris. Enam kui pooled vastanuist arvasid, et hinnatud spetsialistiks saamiseks kulub kindlasti rohkem kui 5 aastat ning umbes 8 protsenti vastanuist leidis, et õpingute järgselt on tal kindel plaan ja väljavaade ka oma advokaadibüroo või notaribüroo avamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles