Eesti õhuväelased harjutavad merepäästet Baltic Bikinil

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepäästeõppus Baltic Bikini 2012.
Merepäästeõppus Baltic Bikini 2012. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sel nädalal harjutavad 17 Eesti õhuväelast Leedus korraldataval õppusel Baltic Bikini koos Läti ja Leedu kolleegidega merepäästet ning ellujäämisoskusi lennuõnnetuse korral.

Palanga ranniku lähistel korraldatava merepäästeõppusel harjutavad koostööd mere kohal toimunud lennuõnnetuste korral lisaks õhuväelastele mereväe ja päästeorganisatsioonide esindajad.

Õppuse Eesti-poolse ettevalmistaja, lennubaasi vanemveebeli Janek Taurami sõnul imiteeritakse lennuvahendi hädamaandumist vette, misjärel peab piloot demonstreerima enda vabastamist vette vajunud kabiinist ning isiklike päästevahendite õiget kasutamist.

Baltic Bikini on kolme Balti riigi ühine õhuvägede merepäästeõppuste seeria, mis sai alguse 2004. aastal Taani kuningliku õhuväe eestvõtmisel. Lisaks kolme riigi õhuväelastele osalevad õppusel ka korraldava riigi mereväelased ning päästeteenistuste töötajad. Õppused viiakse roteerivalt läbi kolmes Balti riigis.

Eelmisel aastal oli Baltic Bikini korraldajaks Eesti ning õppus viidi läbi Pärnu lahel. Õppuse peamine harjutus toimub kolmapäeval. Neljapäevaks on ette nähtud toimunud harjutuste analüüs ning harjutuste eduka sooritamise korral osalejate sertifitseerimine. Lisaks õhuväelastele osaleb õppusel ka üks staabiohvitser Kaitseväe peastaabist. 18-liikmeline Eesti meeskond asub koduteele reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles