Erkki Koort osaleb USA jälgimisprogramme uurivas töörühmas

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort
Siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort Foto: Margus Ansu / Postimees

Siseministeeriumi asekantsler Erkki Koort osaleb selle nädala alguses Brüsselis kõrgetasemelises Euroopa Liidu ja USA julgeoleku andmekaitse töörühmas.

Töörühma eesmärk on selgitada välja USA jälgimisprogrammide sisu, eesmärgid ning puutumus Euroopa Liidu kodanike põhiõigustega nagu õigus eraelule ja saladus sõnumi kaitsele.

«Euroopa Liidu seisukohalt on oluline, et selgitataks välja, mis on olnud viimastel kuudel meedias kajastatud programmide eesmärk ning sisu,» märkis Koort. Ta lisas, et meedias on esitatud hulgaliselt infot, mida tuleb kontrollida ka ametlikke kanaleid kaudu ning selgitada välja, kas andmete töötlemine viidatud programmide raames on toimunud õiguspäraselt ja põhjendatult.

«Luureinfot ja kriminaalteavet koguvad kõik riigid, ent oluline on, et seda tehtaks seaduslikes raamides, kohtulikul loal ning tagatud oleks järelvalve,» rõhutas Koort. Eesti kui e-riigi vaatenurgast oluline saada selgust suurte internetiteenuste osutajate poolt talletatavate andmete käitlemise küsimuses, märkis ta.

Töörühma kuuluvad USA julgeolekuasutuste esindajad, Euroopa Komisjoni esindajad, ELi terrorismivastase võitluse koordinaator ning 10 valitud eksperti liikmesriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles