Pühad mürinad folgipealinnas

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädala alguses ja eilegi käis Viljandi lossimägedes veel kibe ehitus. Tänaseks peab aga kõik valmis olema ning pühapäevani kestev folgipidu saab avapaugu juba kell üks päeval.
Nädala alguses ja eilegi käis Viljandi lossimägedes veel kibe ehitus. Tänaseks peab aga kõik valmis olema ning pühapäevani kestev folgipidu saab avapaugu juba kell üks päeval. Foto: Kenno Soo / Sakala

Nii nagu kahekümnel eelnevalgi aastal täitub Viljandi tänasest kuni pühapäevani pärimusmuusika ja -muusikute ning selle muusika huvilistega. Paarisaja kuulajaga ühest õhtust 1993. aastal on kasvanud suursündmus, mille järgi aega arvata ja mille toimumine ei jää märkamatuks ka neile, kes ise noil päevil Viljandisse ei tõtta.

Viljandi pärimusmuusikafestival, sõprade jaoks lihtsalt folk, kannab tänavu alapealkirja «Püha müristus», millega tahetakse tähelepanu juhtida pühade tähistamise muusikalistele rituaalidele nii meil kui mujal maailmas.

Festivalipealiku Ando Kivibergi sõnul on suur osa pärimusmuusikast tugevalt seotud pühade tähistamise kombetalitustega. Eri kultuuridel on erinevad peotavad, mille tutvustamine ongi võetud seekordsel festivalil fookusesse. Kivibergi kinnitusel on tänavune festival segu vaiksest ja haprast, aga ka müristavast ja möllavast muusikast ning tantsust, mille sõnapaar «püha müristus» kokku võtabki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles