Männiku karjääri võib ametlik rand tulla aasta pärast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männiku järve ääres esialgu ametlikku supelranda ei avata.
Männiku järve ääres esialgu ametlikku supelranda ei avata. Foto: Andres Haabu

Mitteametlikust populaarsest supluskohast Tallinna külje all Männikul saab loodetavasti juba järgmisest suvest lõpuks avalik rand.

Juba möödunud aastal käivitunud projekt muuta Männiku tee ääres peaaegu linna piiril asuv Männiku järv ametlikuks supluskohaks ei saanud tänavu teoks bürokraatia ja rahapuuduse tõttu, kirjutab Õhtuleht.

«See on pikem lugu ja seal on palju osapooli: keskkonnaministeerium, kellele kuulub osa maast, seal kaevandab AS Silikaat, kellele väljastab loa keskkonnaministeerium, samuti on seal vaja muudatusi teha, et rannaala kuulutataks või muudetaks mitteaktiivseks maardlaks,» selgitab Nõmme linnaosa vanem Erki Korp.

Ta sõnab, et edusamme on siiski tehtud: linnavalitsus võttis pärast jaanipäeva vastu Silikaadile kuuluvate kinnistute detailplaneeringu, mis loob avaliku tee karjäärideni ja eeldused piirkonna arenguks.

«Seega jääb supluskoha avamine pigem 2015. aastasse, kuid kiiremate arengute korral on see ka juba järgmise aasta suveks mõeldav,» on Korp optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles