Katusekinos esilinastub täna unikaalne ulmekas

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katusekino.
Katusekino. Foto: Tiit Mõtus

Katusekinos esilinastub neljapäeval, 25. juulil hispaania värske ja põnev ulmefilm «Kosmonaut». Tegu on esimese täielikult crowdfundingu abil finantseeritud filmiprojektiga, mille arenduses osales tuhandeid inimesi. Seda peetakse edukaks eksperimendiks alternatiivsete rahastus-, tootmis- ja levitusvõimaluste leidmisel, mis võib osutuda murranguliseks arenguks filmitööstuses.

Filmiloo keskmes on kolm sõpra ja nende elusaatus 1960. aastate Nõukogude Liidus, paljukõneldud kosmoseajastul. Kuule saadetud kosmonaut Stas jääb kosmoses kadunuks. Samas jõuavad Maale kummituslikud raadiosignaalid, milles ta väidab, et on tagasi Maal... kus ei ole peale tema mitte ühtegi inimest. Stasi kummituslik kohalolek ja sõnumid hävitavad aegamööda tema lähedaste elu.

Algselt tavapärase lühifilmina kavandatud projekt kasvas tänu laiapõhisele toetusele täispikaks mängufilmiks. Interneti teel kogunes erinevatelt toetajatelt üle 300 000 euro, mis teeb sellest ühe edukaima crowdfundingu projekti. Creative Commonsi litsentsi põhimõtteid järgides valminud film muudab suhet sisuloojate ja publiku vahel ning filmi tegijad on oma eesmärgina toonud soovi kaasata publikut filmi tootmisesse ja kogemisse täiesti uuel moel.

Film linastub Katusekinos kell 23. Enne filmi saab Katusekino terrassil kella 20 - 23 mekkida kosmilisi mojitosid ja sangriasid spanish style. DJd Ott Kelpman ja Bertil Tüvi mängivad vinyyle ja muud mahedat cosmic disco võtmes.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles