Smurfid – kes nad on ja kust nad tulid?

Merilyn Säde
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Smurfide filmi teises osas loob kuri võlur Gargamel smur­fide moodi olevused ja röövib Smurfette'i (keskel).
Smurfide filmi teises osas loob kuri võlur Gargamel smur­fide moodi olevused ja röövib Smurfette'i (keskel). Foto: Cinamon / Sony Pictures

Kes on need sinised naljakad ja pisikesed tegelased, kes on taas vallutanud maailma oma sarmi ja ulakustega? Need on muidugi smurfid, kelle sünnimaa on Belgia ning kes on meie maailmas toimetanud 55 aastat.

Smurfide autor on Pierre Culliford alias Peyo. Culliford oli smurfide idee tekkimise ajal kunstnik ja kirjanik, kes kirjutas koomiksisarja ning vajas uusi tegelasi. Smurfide nimi tekkis autoril juba varem juhuslikult.

Nimelt oli ta oma sõbraga söömas ja palunud ulatada endale soola. Kuna aga soola nimetus ei tulnud talle meelde, lausus ta: «Pass me the ... the ... smurf!» («Ulata mulle see ... see ... smurf!») Nii sündisidki smurfid ning pärast seda, kui lugejad olid nendega tutvunud, armusid neisse silmapilk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles