Prügikonteiner olgu hommikuks aia taga

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna prügiga tuleb niikuinii tegeleda, seda sorteerida ning see võtab paratamatult aega, peaks süsteem inimese jaoks olema võimalikult mugav.
Tartu Majaomanike Ühingu juhatuse esimees ja riigikogu liige Margus Hanson
Kuna prügiga tuleb niikuinii tegeleda, seda sorteerida ning see võtab paratamatult aega, peaks süsteem inimese jaoks olema võimalikult mugav. Tartu Majaomanike Ühingu juhatuse esimees ja riigikogu liige Margus Hanson Foto: Andres Haabu / Postimees

Kui majaomanik kella kuueks hommikul ei ole prügikonteinerit aia taha veeretanud, võib Ragn Sellsi prügiauto lihtsalt mööda sõita ning tühisõidu eest ikkagi raha nõuda.

Selliseid nõudeid üritab Ragn Sells – on üks kahest suurest turgu valitsevast prügifirmast – järjekindlalt peale suruda. Kuna jäätmevedu käib omavalitsuste konkursside alusel, siis võib omavalitsus prügifirma soovi taltsutada. Asja konks on selles, et kui praegu käib prügiauto juht konteineril hoovis järel, siis firma uute tüüptingimuste kohaselt tuleb majaomanikul see hommikul kella kuueks maja ette veeretada.

Tallinna linnavalitsus firma tingimustele ei allunud, keelates vastava nõude. Teistes omavalitsustes aga sõltub see uutest lepingutest. Haapsalus näiteks algab septembris uus lepinguperiood – Ragn Sells hinda ei tõstnud, aga see-eest nõuab majaomanikelt varast ärkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles