Endine tipp-poliitik astub kohtu ette

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bo Xilai
Bo Xilai Foto: Reuters/ScanPix

Möödunud aasta märtsis Chong­qingi parteijuhi kohalt tagandatud endine kompartei keskkomitee liige Bo Xilai seisab silmitsi talle üleeile esitatud süüdistustega altkäemaksu võtmises, korruptsioonis ja ametivõimu kuritarvitamises. Kohtule esitatud dokumendis seisab, et mees kasutas oma riigiametniku positsiooni teistele kasumi teenimiseks, mille eest ta sai vastu suure summa raha ning muud vara.

Lisaks süüdistatakse teda riigi raha omistamises ja võimu ärakasutamises, kahjustades sellega tõsiselt riigi ja inimeste huve. Dokumendis on ka välja toodud, et Bo’d on informeeritud tema juriidilistest õigustest ning prokurörid on teda küsitlenud.

Partei peakorteri avaldatud dokumendist selgub, et Bo’d süüdistatakse oma abikaasa kaudu 20 miljoni jüaani (ligi 2,5 miljonit eurot) ulatuses altkäemaksu vastuvõtmises, viie miljoni jüaani omistamises ja ametivõimu kuritarvitamises. Dokumendi sisu avaldanud ametnik ütles, et kohtuprotsess algab lühikese aja pärast. Ühe Bo juhtumiga seotud allika sõnul saab kohtuprotsess alguse augusti keskel või lõpus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles