Narkokurjategijad pääsevad tingimisi vangistusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Enamik Ida-Virumaal süüdimõistetud narkokurjategijatest saab tingimisi vangistuse - mullu mõisteti Viru maakohtus reaalselt vangi 19 narkokurjategijat ja 36 sai tingimisi vangistuse.

Narvas pääses mai alguses raskes narkokuriteos süüdi mõistetud 27-aastane Julia prokuröriga sõlmitud kokkuleppe kohaselt kolmeaastase tingimisi vangistusega, ehkki sai süüdistuse paragrahvi alusel, kus miinimumkaristuseks on kolm ning maksimumiks 15 aastat, kirjutas Põhjarannik.

Vaid päev hiljem sai aastase tingimise karistuse 17-aastane Aleksei, kes sai marihuaanaga äritsemise eest süüdistuse väikese koguse uimasti käitlemises, mille eest näeb seadus ette kuni viie aasta pikkust vangistust.

Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Mari Luuk ütles, et kui tegemist on varem karistamata isikuga või siis alaealisest süüdistatavaga, kannab tingimisi vangistus endaga kindlasti kaasas karistuse eesmärki.

Ida-Virumaal tegutsev narkoennetaja MTÜ Me Aitame Sind juhatuse esimees Aleksander Laanemann ei poolda narkoärikate vangipanekut, kinnitades, et nende kohad tühjaks ei jää. «Diileri kohale on lausa järjekorrad: kui üks kukub kinni, on teine kohe asemel,» rääkis ta.

Laanemanni sõnul annaks tänavamüüjate kinnipanekust tõhusamat tulemust narkoketi korraldajate väljaselgitamine ja karistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles