Uue Ida prefekti ametipalgaks saab 3100 eurot kuus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vallo Koppel.
Vallo Koppel. Foto: Lõuna prefektuur

Regionaalminister Siim Kiisler siseministri ülesannetes kehtestas juuli algul Ida prefekti ametisse asunud Vallo Koppeli palgaks kokku 3100 eurot kuus, PPA uue piirivalvejuhi Rando Kruusmaa kuupalgaks saab 3200 eurot kuus.

Vastavalt käskkirjale saab politseimajor Koppel 16. palgaastme järgi kuupalgamääraks 1954 eurot, sellele lisandub teenistusastme tasu 92 eurot kuus ning lisatasu täiendavate teenistusülesannete täitmise eest 1054 eurot kuus.

Nädal enne palga kehtestamise käskkirja allkirjastati siseministeeriumis Vallo Koppeli teenistusastme ülendamise käskkiri.

Samuti kehtestas Kiisler reedel käskkirjaga politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja piirivalve alal Rando Kruusmaa palga, milleks saab kokku 3200 eurot kuus. Politseikolonelleitnant Kruusma sissetulek koosneb samuti 16. palgaastme järgi kuupalgamäärast 1954 eurot, teenistusastmetasust 112 eurot kuus ning lisatasust täiendavate teenistusülesannete täitmise eest 1134 eurot kuus. Uue piirivalvejuhi ning Ida ja Lõuna prefektid valis välja PPA uueks peadirektoriks saanud Elmar Vaher.

Käskkirjade peale võib halduskohtumenetluse seadustikus sätestatud korras esitada kaebuse Tallinna halduskohtusse 30 päeva jooksul korralduse teatavakstegemisest alates.

Siseminister Ken-Marti Vaher nimetas Koppeli uueks Ida prefektiks mai lõpus. Lõuna prefektuuri senine kriminaalpolitsei juht Koppel alustas politseis 1996. aastal keskuurimisbüroo uurijana ning on aastate jooksul töötanud erinevatel ametikohtadel Lõuna prefektuuris ja keskkriminaalpolitseis, aga ka riigiprokuratuuris prokuröri abina. Koppel on juhtinud mitmete raskete kuritegude uurimist, sealhulgas suurte narkolaborite menetlemist.

Eelmine Ida prefekt Aldis Alus lahkus ametist mullu novembris, kui selgus, et Ida prefektuuri liiklustalitus oli määranud 180 inimesele taatlemata kiirusemõõtja andmete põhjal ebaseadusliku trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles