Briti pataljoniülem tunnustas eestlaste tegevust Afganistanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estcoy-8 sõdurid.
Estcoy-8 sõdurid. Foto: Kaitseväe peastaap

Ühendkuningriigi Walesi Kaardiväe 1. Pataljoni ülema kolonelleitnant Rupert Thorneloe sõnul on Eesti kaitseväelaste tegevus Afganistani Helmandi provintsis andnud märgatava tulemuse.

Eesti jalaväekompanii Estcoy-8 alustas oma vastutusalas Helmandi provintsi keskosas Nad-e-Ali piirkonnas operatsioonidega nelja nädala eest, teatas Eesti kontingendi teabeohvitser Afganistanid kapten Tanel Rütman BNSile.

Thorneloe käis sel nädalal koos Estcoy-8 kaitseväelastega jalgsipatrullis ja külastas Pimoni patrullbaasi.

«Võin kindlalt öelda, et olen A kompanii ehk Estcoy-8 tegevusega siin rahul, eestlased tegutsevad söakalt vastavalt kõrgema ülema kavatsusele,» kinnitas kolonelleitnant Thorneloe, kellele Eesti jalaväekompanii on allutatud.

Estcoy-8 ülema major Tarvo Luga sõnul võtsid eestlased nelja nädala eest brittidelt üle patrullbaasi Pimon.

«Peamiselt oleme tegelenud patrullidega oma vastutusalal eesmärgiga suurendada patrullbaasi mõjuala ja ühtlasi tutvuda kohalike oludega. Piirkond on keeruline, kuna siinne elanikkond on väga erineva etnilise taustaga, millest tuleneb ka nende erinev suhtumine Afganistani valitsus- ja rahvusvahelistesse julgeolekujõududesse,» tõdes ta.

Luga märkis, et kui varem oli Pimoni baasi ründamine suhteliselt igapäevane, siis viimasel ajal see enam nii ei ole.

«Peamine on, et meeste vaim on kõva. Suurimaks ohuks on ja jäävad siin ikkagi isevalmistatud lõhkekehad,» ütles major Luga.

Eesti jalaväekompanii on allutatud Ühendkuningriigi Walesi Kaardiväe 1. pataljonile, mis opereerib Helmandi provintsi kõige tihedamini asustatud keskosas, kus asub ka provintsi pealinn Lashkar Gah.

Estcoy-8 eesmärk on domineerida oma vastutusalal Nad-e-Ali piirkonna loodeosas ning näidata rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude kohalolekut. Kompanii ülesanne on patrullimine, konvoide saatmine ning julgestus- ja lahingoperatsioonid Talibani võitlejate tegevuse segamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles