Eestis elav šveitslane mängib Kitzbergi näidendis peaosa

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveitsi päritolu ettevõtja Peter Wütrich Kitzbergi näidendi peaosas.
Šveitsi päritolu ettevõtja Peter Wütrich Kitzbergi näidendi peaosas. Foto: Võhma linnavalitsus

Eile õhtul esietendus Võhma kultuurimajas näiteringi esituses August Kitzbergi näidend «Püve talus», mille peaosa mängib linnas elav Šveitsi päritolu ettevõtja ja projekti «Võhma valguse pealinnaks!» algataja Peter Wütrich.

Küünlaid valmistava osaühingu Eesti Valgus omanik ja juhataja Peter Wütrich mängib näidendis endist vallavanemat ja Mulgimaa taluperemeest Püve Peetrit.

«Kuna olin ise näiteringi loomise üks algatajaid, nõustusin mängima ka peaosa. Eesti taluperemehe roll oli mulle piisavalt huvitav, kuid ka keeruline,» rääkis eesti keelt kõnelev Wütrich. Kõige raskemaks osutus tema sõnul just vanaaegne eesti keel. «Nii oli mulle üsnagi võõras sõna «harjusk»,» lisas šveitslane.

«Tänu teatrirollile sain mõndagi teada Eesti ajaloost 19. sajandi viimasel veerandil, mis oli rahvusliku ärkamise ja edukate talude tekkimise aeg,» kiitis mees.

Peter Wütrich saabus Eestisse elama üle kümne aasta tagasi misjonärina. Möödunud aastal korraldas ta Võhmas näituse firmas Eesti Valgus valmistatud suuremõõtmelistest küünaldest, mida kaunistasid Eestimaa linnade teemalised pildid. Tänavu suvel on tulemas aga näitus küünaldest, millel on eesti rahvakalendri ainelised pildid.

Võhma näiteringi juhiks ja «Püve talus» lavastajaks on küünlavabriku töömees Olev Rass, üht osalist mängib venelanna Natalia Remmer, kes sündinud Kesk-Venemaal.

«Isetegevusliku teatrielu algus on Võhmas märkimisväärseks kultuurisündmuseks. Saalitäis publikut tõestas, et huvi näitemängu vastu on igati tõsine,» ütles abilinnapea Aare Järvik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles