Kuhu kokakunst jõudmas on?

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kuidas on täisväärtuslikult kasutatud potte-panne, nuge, tuld, jääd ja kõike muud, mis söögitegemisega kaasas käib.
 

Kokandus on viimaste kümnendite ja sajandite jooksul läinud näiliselt edasi – on külmkapid ja elektripliidid ja teflonpann –, aga tegelikult on liigutud tagasi. Progressi asemel on tegu regressiga. Söögivalmistamine on tänapäeval nii lihtlabane ja igav protsess ning vähemalt lähiminevikuga võrreldes on seda ilmselt söögidki. «Kahvliga või kahvlita» – raamat kööginduse ja kokanduse ajaloost – selgitab asja.

Kindlasti hakkab mõni eelnevat lõiku lugedes vastu rinda prõmmima, et temal on kodus vägev köök ja kombain ning uusim köögiriistade kollektsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles