Riigikohus võttis nelikmõrvas süüdimõistetu teistmisavalduse menetlusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Riigikohus võttis täna menetlusse nelikmõrvas süüdimõistetu teistmisavalduse. Tänaseks on mees karistust kandnud pea 13 aastat.

«Nelja inimese mõrvas süüdi mõistetud mees on enda sõnul süütu. Nikolajevi süüd ei usu isegi tema väidetava ohvri tütar. Vähe sellest: juhtumiga tegelenud prokuröri meelest polevat tõendeid, mis lubaks meest mõrvariks pidada. Ometi – eluaegne vangistus kehtib ning selle muutmiseks juriidilist alust leida näib võimatu,» kirjutas Janar Filippov möödunud aastal Eesti Ekspressis.

Riigikohus pidas vajalikuks artiklile pressiteatega vastata.

«Tõele ei vasta ajakirjaniku väide nagu oleks Anatoli Nikolajev mõistetud süüdi 1998. aastal Kohtla-Järvel toime pandud nelikmõrvas ainult Nikolajevi puhtsüdamliku ülestunnistuse alusel. Kohtutel oli kasutada ka muid süüstavaid tõendeid. Sealjuures ajakirjaniku poolt viidatud valeütlusi andnud tunnistaja ütlused jäeti kohtute poolt tõendite hulgast välja, kui ebausaldusväärsed, ning neile kohtud otsuses ei tuginenud,» väljastas Riigikohus kaks nädalat pärast Filippovi artiklit pressiteate.

Kohtuotsus langetati eelmisel sajandil

Nikolajev mõisteti eluks ajaks vangi 1998. aastal Kohtla-Järve korteris toimunud tapatöö eest. 1999. aasta sügisel otsustas Kohtla-Järve linnakohus mõista Nikolajevi süüdi järgnevas.

Olles alkoholi joobes, läks ta Põhja allee 16-63 asuvasse korterisse ja tappis laskudega pähe edasise kooselu jätkamisest keelduva endise elukaaslase Jelena Erlichi. Seejärel tapnud Nikolajev endale teadaolevalt raseda naise, Tatjana Tširkova. Lisaks tapnud mees ka samas korteris viibinud Alla Berdikova ning Andrei Ovtšinnikovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles