Telliskivi tänava elu teeremondi ajal

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esmaspäevast autoliiklusele suletud Telliskivi tänaval kulgeb elu nii nagu varemgi, sest keegi ennast keelumärkidest segada ei lase.


Telliskivi loomelinnakus ei paista vähimatki märki sellest, et sinna ligi pääs on kuidagi raskendatud. F-hoones paistab külastajaid olevat sama palju kui varemgi. Ka kaubatänava müüjad ei kurda, et kliente oleks vähemakse jäänud.

«Esialgu pole küll märgata, et rahvast vähem käiks. Aga praegu on veel vara öelda, et kas kogu see tänavaremont meie müüki mõjutab või mitte,» ütles ühe kaupluse müüja. Kaubatänaval liigub palju turiste, kes reeglina saabuvad loomelinnakusse ilma autota. Aga ka kohalikke külastajaid jagub.

Võib-olla on asi ka selles, et enamus autojuhte ei lase ennast Kopli ja Rohu tänavate otstesse paigaldatud keelumärkidest segada. Rohu tänava pool seisab lisaks veel helkurvestiga mees, kelle ülesandeks on sõidukeid töömaalt eemal hoida. Tulemuseks on see, et paljud autojuhid sõidavad ringiga Heina tänavale ja sealt keelumärki eirates Telliskivisse.

Kui tee-ehituse masinad vahepeal sõidutee täielikult sulgevad, pöörab vaid mõni üksik sõidukijuht raudteeülesõidu juurest tagasi. Teised pööravad tuima näoga kõnniteele ja läbivad teelõigu osalt kõnniteel, osalt haljasribal sõites. Kuna kõnnitee tehakse niigi tunduvalt laiemaks, siis haljastusele sellest kahju ei sünni. Tuimalt enda ette põrnitsevaid sõidukijuhte saadavad vaid tänaval viibivate jalakäijate nördinud pilgud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles