NATO hindab Eesti panust Balti pataljoni kõrgelt

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltic Eagle 2009 logo
Baltic Eagle 2009 logo Foto: Kaitseväe peastaap

Balti pataljon ja Eesti kompanii said Baltic Eagle 2009 sõjaväeõppustel hulgaliselt kiidusõnu nii kohalikult ülemustelt kui NATO vaatlejalt.


Balti pataljoni ülem kolonelleitnant Remigijus Baltrenas andis pärast esimest Baltic Eagle 2009 hindamisfaasi Eesti kompaniile, luurerühmale ja lahinguteenindustoetus üksusele kõrge hinnangu, edastas kaitseväe peastaap

«Luurerühm näitas suurepäraseid luurajate omadusi, olles pataljoni ülema silmadeks ja kõrvadeks eesliinil. Eesti kompanii täitis kõiki ülesandeid professionaalselt ja pühendunult. Kogenud Eesti lahinguteenindustoetus üksus sooritas oma ülesandeid eeskujulikult ja andis oma kogemust edasi ka ülejäänud pataljonile,» jätkus Balti pataljoni ülemal kiidusõnu Eesti sõdurite kohta.

Balti pataljonile andis vägagi kõrge hinnangu õppustel NATO vaatlejana osalenud kolonelleitnant Karel Shuch, kes sõnas, et eelnevast viiest temalt hinnangu saanud pataljonist oli Balti pataljon parim.

Balti pataljon on kolme Balti riigi ühine panus NATO reageerimisjõudude 14. rotatsiooni koosseisu 2010. aastal. Pataljoni juhtriigiks on Leedu, kes paneb välja ligi poole 840-mehelisest üksusest. Eesti panustab pataljoni ühe jalaväekompanii, luurerühma, logistilise toetusüksuse, sõjaväepolitseiüksuse ja staabiohvitseridega, kokku 192 kaitseväelasega, mis on seni suurim Eesti kaitseväe panus NATO reageerimisjõududesse.

Pataljoni ülema asetäitja on Eesti ohvitser major Rain Jano, pataljoni ülem on Leedu ohvitser kolonelleitnant Remigijus Baltrenas. Õppusel osaleb pea 1000 kaitseväelast Eestist, Lätist ja Leedust.

2. -17. juunini korraldatava õppuse eesmärgiks on saavutada Balti jalaväepataljoni koostöövõime ja kontrollida väeüksuse valmisolekut. Eelnevalt on kolme Balti riigi üksused läbinud hindamise rahvuslikul tasandil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles